4 Ekim 2014 Cumartesi

Ben kimim?

Merhabalar. Öncelikle kendimi sizlere tanıtmam gerekiyor sanırım. :)
Diş Hekimliği Fakültesi son sınıf öğrencisiyim. Makyaj ve moda alanında hiç bir eğitim almadım. İnternet ortamından izlediğim videolar ve okuduğum bloglar sayesinde bir çok şey öğrendim. Onun dışında kendimi makyaj konusunda hep yetenekli biri olarak görmüşümdür. Özellikle nailarta fazlaca ilgim olduğunu söyleyebiliriz. Bu konudaki bilgilerimi, deneyimlerimi sizlerle paylaşmayı amaçlıyorum.

Gelelim bu blogu açmamın bir diğer nedenine.
Hayvanları çok ama çok fazla seviyorum. İki tane de evcil hayvanım var evimde. Hatta onları o kadar benimsedim ki Lily ve Tontişin annesi olarak tanımlıyorum kendimi. Lily, dünyalar güzeli bir ginepig. Tontiş işe bembeyaz tüyleri olan tombiş göbekli bir kır tavşanı. :)

Tontiş ve bendeniz :)

Hayvanların kozmetikle ne alakası var Simge sadede gel dediğinizi duyar gibiyim. Şöyle bir alakası var ki bazı kozmetik firmaları bu makyaj malzemelerini üretirken veya geliştirirken havanlar üzerinde bir takım deneyler yapıyorlar. Bu deneyler öyle masum deneyler değilmiş ne yazık ki. İnternet üzerinden yaptığım araştırmalara dayanarak konuşuyorum, yanlışım varsa bağışlayın. Bu deneylerde hayvanlar fazlaca acı çekiyor, Tontiş gibi minik sevimli beyaz tüylü tavşancıklar kör kalıyor, derilerinde kimyasal yanıklar oluşuyor ve tüm bu deneyler sonucunda bu yavrucuklar acı çekerek ölüyorlarmış.
Lily

Ben de bütün bunları öğrendikten sonra oturdum araştırdım. Kullandığım kozmetik markalarının çoğunun hayvanlar üzerinde deney yaptığını öğrendim ve büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Bu konuda en güvenilir kaynak olan PETA'nın internet sitesine bakarsanız sizler de hangi markalar hayvan deneyleri yapıyor, hangileri yapmıyor benim gibi bu konuda fikir sahibi olabilirsiniz.

Hayvanlar üzerinde deney yapan markalar: http://www.mediapeta.com/peta/PDF/companiesdotest.pdf

Hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalar: http://www.mediapeta.com/peta/PDF/companiesdonttest.pdf

Ayrıca üzerinde tavşan logosu barındırması da o ürünün hayvanlar üzerinde test edilmediği anlamına geliyor.

Blogumda sizlerle kozmetik,makyaj,alışveriş ve moda gibi konulardaki deneyimlerimi paylaşacağım. Tabi ki tercih ettiğim markalar artık hayvan deneyi yapmayan markalar olacak. Yalnız şöyle bir durum var ki ben bu deney meselesini öğrenmeden önce deney yapan bir çok markadan alışveriş yaptım. Onları bitene kadar kullanmayı düşünüyorum. Aklınıza yanlış bir şey gelmesin diye özellikle belirtiyorum. :)

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. Takipte kalın! :)

2 yorum:

  1. Blogun hayırlı olsun canım. Blog keşif etkinliğinden keşfettim seni. Bana da beklerim.
    http://birguzellikhikayesi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Hemen incelemeye başladım bile daha cevap yazmadan :)))

      Sil

♥ Bak en çok bunlar okundu ;)