9 Ekim 2014 Perşembe

Hayvan Deneyleri Hakkında -1-

Kullandığımız ürünlerin hayvan deneyi yapıp yapmadığını nereden biliyoruz? Bu bilgilerimiz ne kadar güvenilir kaynaklara dayanıyor?
Bu yazımda sizlere bunlardan bahsedeceğim.

Öncelikle en güvenli kaynaklar olarak PETA ve BUAV'ı gösterebiliriz.
Vermiş olduğum bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

http://features.peta.org/cruelty-free-company-search/index.aspx

http://www.leapingbunny.org/indexcus.php

PETA listelerini sürekli olarak güncelliyor diye biliyorum. Almayı düşündüğümüz veya kullandığımız bir marka varsa ve deney yapıp yapmadığını merak ediyorsak girip oradan öğrenebiliriz. Onun dışında deney yapmayan ve ulaşabileceğimiz markaların bir listesini oluşturup alışverişimizi o markalarla sınırlı tutarak bir alışveriş yapabiliriz.

Ürünün hayvan deneyi yapılarak üretilmediğinin bir diğer göstergesi de tavşan logosu. Bundan daha önceki yazımda da bahsetmiştim.
Ancak bu konuda da okuduğumda biraz şaşırdığım bir blogun bağlantısını paylaşmak istiyorum sizlerle. Blogda tavşan logosunun markanın kesinlikle hayvan deneyi yapılmadığını garantilemediğiyle ilgili bilgilendirici yazılar var. Eğer deney konusunda hassassanız mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

http://cirkinkadinyokturazmakyajvardir.blogspot.com.tr/2014/03/tavsan-logolari-ve-hayvan-testleri-vol.html

Onun dışında android telefonunuzda rahatlıkla kullanabileceğiniz programlar var bu konuyla ilgili. Bir tanesinden bahsetmiştim hatta daha önce. Bunny Free adında bir program benim kullandığım.

Peki ya yerli firmaları ne yapacağız? PETA'nın listesinde yer almıyor hiç birisi. Kimisi kendi internet sitesinde hayvan deneyleri yapmadığını yazmış, kimisi onu da yazmamış. Sitelerine yazmayan firmalar arasında mail atarak hayvan deneyi yapmadıklarını öğrendiklerimiz var. Bunlara ne derece güvenebiliriz? Bir sonraki yazımda!! :)

Yazımı okuduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. Kendinize iyi bakın! :)

Beni instagram ve twitterdan da takip etmeyi unutmayın! :)



Bu konuda faydalanabileceğiniz, benim de faydalandığım iki güzel blog keşfettim. Onların da bağlantılarını paylaşmadan edemeyeceğim. :)
http://lenahazel.blogcu.com/hayvanlar-uzerinde-test-yapan-yapmayan-markalar/12977907
http://deneysiz.blogspot.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

♥ Bak en çok bunlar okundu ;)