6 Ekim 2014 Pazartesi

Saçlarınızı sinameki ile uzatın!

Merhabalar!
Bugün sizlerle 2 sene önce denediğim, işe yaradığını kanıtladığım, ancak bu bakımı yapmayı bırakınca kısa bir süreliğine saçlarımın normalden biraz fazla döküldüğü ve korkudan ne yapacağımı şaşırdığım, yine de bakımı uygularken saçlarımı gürleştirdiği ve yeni saç çıkardığı için bu dökülmenin bende çok büyük travmalar yaratmadığı sinameki ile saç uzatma bakımının tarifini paylaşacağım. Saçlarım bu doğal bakım yöntemi sayesinde ciddi anlamda çok hızlı uzadı.



Bir zamanlar saçlarım çok yıprandı, çok kırıldı gibi düşüncelerle saçlarımı kulak hizasında kestirmiştim. İlk başlarda hoşuma gitmişti ama benim gibi uzun saç aşığı birisinin ardından ne kadar pişman olduğunu tahmin edersiniz. Gidip postiş bile almıştım. Şu an poştişlerim kumral, kendi saçım kestane olduğu için sizlere gösteremiyorum, ama boyattığımda onları da sizlerle mutlaka paylaşacağım. Sonuç olarak denediğim sinamekili saç bakım küründen çok memnun kaldım. Normalde saçlarım yavaş uzardı, bu kür sayesinde hiç olmadığı kadar hızlı uzadı ve yeni minik saçlarım çıktı. Kuaförler fön çekerken senin saçların döküldü de tekrar mı çıktı minik minik saçların var diyorlardı. Fazlasıyla memnun kaldığımı söyleyebilirim bu kürden.


Gereken malzemeler:

- bir tutam sinameki otu (aktarlarda bulabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı (aktarlarda bulabilirsiniz)
- 1 adet bemiks(veya bepanten) ampul (eczanelerde bulabilirsiniz)
- 1 çay bardağı su



Gelelim nasıl hazırlandığına. Cezvenin içine 1 çay bardağı suyu dökün, bir tutam sinameki otunu da üzerine ekleyip karıştırın. Bir taşım kaynatın. Sonra bunu alıp ayrı bir kaba süzerek boşaltın. Ilımasını bekleyin. Ilıdıktan sonra, 1 tatlı kaşığı badem yağı ve 1 bemiks ampul ekleyip karıştırın. Ardından saç diplerinize uygulayın. Yaklaşık 2 saat (ben bazen 6 saat falan da bekletirdim) kafanızda bekletin. Daha sonra yıkayın. Bu kürü haftada 1 kez uygulayın.

Yalnız önemli bir nokta var!!!
Kürün 2 uygulanış şekli var 1.si:

- 4 hafta kür
- 2 hafta ara
- 4 hafta kür
- 4 hafta ara
(sonra tekrar başa dönüyorsunuz devam etmek isterseniz)

2. uygulama şekli de:

- 8hafta kür
- 2hafta ara
yine aynı şekilde devam edebilirsiniz.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Doğal bakım kürlerini hep severek uygulamışımdır. Fayda gördüklerimi ara ara sizlerle paylaşacağım. Sizler de yorum ve öneride bulunursanız çok sevinirim. Kendinize iyi bakın. Saçlarınızın bu kürle hıphızlı uzaması dileğiyle! Hoşçakalın! :))

Lily'den sevgilerle :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

♥ Bak en çok bunlar okundu ;)