6 Kasım 2014 Perşembe

Biraz Empati!

Herkese merhaba.

İnternette araştırırken denk geldiğim ve çok çok beğendiğim bir takım fotoğraflar vardı. Biraz empati yapabilmek ve deneye maruz kalan hayvanların neler çektiğini anlayabilmek açısından önemli olduğunu düşündüğüm fotoğraflar bunlar.



Bulduğum kaynaklar farklı dillerde olduğu ve aynı fotoğraflar birden çok sitede yer aldığı için bu fotoğrafların nerelerde, kimler tarafından çekildiği veya yukarıdaki resmin kim tarafından çizildiği hakkında sizlere net bir bilgi veremiyorum. Ancak paylaşmaya değer, hayvan deneyleri konusunda durup bir kez daha düşünmemizi sağlayacak fotoğraflar olduğunu düşünüyorum.













Kendi ırkımıza seçme şansı olmadan, zorla deney yapıldığını görmek insanı dehşete düşürüyor değil mi?
Peki aynı deneyler hayvanlara yapıldığında içimiz ne kadar acıyor? Onlar da bizler gibi acı çekiyorlar, mekanizma aynı işliyor.
Biraz elimizi vicdanımıza koyalım, empati yapalım, düşünelim.
Bizim lükslerimiz uğruna seçme şansı olmayan milyonlarca hayvan "deney" adı altında işkence görüyor, üstelik hayvan deneylerine alternatif yöntemler varken!

Bu işkenceye ortak olmak istemiyorsanız siz de deney yapan firmaların ürünlerini almayı bırakabilirsiniz. Eğer o ürünlere talep olmazsa tepkimizi gösterebilir ve böylece bu işkenceye son verebiliriz.


Yazımı okuduğunuz için çok teşekkürler. Lütfen beni sağ üst tarafta "Takip Et" kısmından ve yine sağ tarafta bulunan sosyal medya hesaplarımdan takip etmeyi unutmayın. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, kendinize iyi bakın.

1 yorum:

♥ Bak en çok bunlar okundu ;)