11 Aralık 2015 Cuma

Mimlendim! :) - Güzellik ve Bakım Blogları Mimi

    Merhabalar!

    Sevgili Sevdicann Blog beni "Güzellik ve Bakım Blogları Mimi" adı altında mimlemiş, çok teşekkür ederim. ☺ Röportaj havasında, cevaplarken oldukça eğleneceğim sorulardan oluşuyor bu mim. E hadi o zaman hemen soruları cevaplamaya geçelim! ♥


  • Niçin güzellik ve bakım bloğu?
    Çok eskiden beri güzellik ve bakıma ilgim vardı, sürekli kendimce bakımlar yapar arkadaşlarımla deneyimlerimi paylaşırdım, onların deneyimlerini dinlerdim, birbirimize tavsiyelerde bulunurduk. Şuan yaptığım şeyin tek farkı da sadece arkadaşlarımla sınırlı kalmayıp bloğumu okuyan herkesle deneyimlerimi paylaşıp onlara tavsiyelerde bulunmak sanırım. Ki ayrıca bloğumun asıl açılış amacı da kozmetik alanındaki hayvan deneyleri konusunda insanları bilinçlendirmek.
  • İlk ne zaman makyaj yapmıştın? Annenin ürünlerini kaçamak kullanır mıydın?
    İlk makyajımı ilkokul 1. sınıf gösterimde şarkı söyleyeceğim zaman yapmıştım. Daha doğrusu annemle ablam bana yardımcı olmuştu bu minik makyajım için. ☺ Sadece rujlarını kullanırdım, niye bilmiyorum ama diğer ürünler ilgimi pek çekmezdi o yaşlarda.
  • Senin için makyaj neyi ifade ediyor?
    Benim için makyaj, ortaya görsel bir sanat eseri koymayı ifade ediyor diyebilirim. Hobiyi, eğlenmeyi ifade ediyor. Estetik algılarını güçlendirdiğini düşünüyorum insanın. Makyaj yaparken ortaya bir şeyler çıkardıkça stres atıp rahatlıyor insan. ☺
  • En çok beğendiğin güzellik ve bakım markası nedir?
    Tek bir makayla sınırlı kalamam tabi, ama tek bir marka söyleme hakkım varsa bu LR Health&Beauty Systems olurdu. (Hem makyaj hem bakım ürünleri içerdiği için.) Onun dışında Cyrene ve The Balm favori markalarım arasında.
  • Makyaj çantanda olmazsa olmazların nelerdir?
    Acı ama gerçek bir itirafta bulunma zamanı. Eğer önemli bir yere gitmiyorsam makyaj çantası taşımam. Sadece el kremi ve ruj alırım yanıma. Geri kalan makyajım günü idare ediyor, tazelememe gerek kalmıyor ruj dışında.
  • Günlük olarak da sürekli makyaj yapar mısın?
    Bütün gün evdeysem yapmam. Neden cildimi yorayım? (Ki son zamanlarda tüm gün evde pinekliyorum :D ) Dışarı çıkacaksam yaparım. Çok acelem varsa hızlıca hafif bir makyaj da olsa yapmaya çalışıyorum mutlaka. Acelem yoksa güzel güzel, sindire sindire ama günlük makyaja yakışır bir şekilde, abartıya kaçmadan yaparım makyajımı. ☺
  • Kendi yapmış olduğun doğal masken vb. var mı?
    Geçen yıllarda deli gibi doğal maskeler yapar denerdim. Şuan her şeyim hazır maalesef. O doğal maske yapma heyecanını özlemiyor değilim. ☺
  • Firmalardan reklamını yapman için çok istek geliyor mu?
    Çok fazla değil.
  • Prensiplerin var mı? Kullanmadığım ürünleri yazmam gibi...
    Prensip değil de kullanmadan o ürün hakkında yorum yapamam zaten kıvamını, özelliklerini, etkilerini, deneyimlerimi yazıyorum zaten blogda. Yazacak malzeme çıkmaz kullanmazsam bana. ☺ Temel prensibim hayvanlar üzerinde deney yapılmadan üretilmiş olan ürünler kullanmak.
  • Ne sıklıkla alışveriş yaparsın?
    İhtiyacım varsa alışveriş yaparım. Onun dışında her zaman bulamadığım ve sevdiğim ürünler varsa, indirime girdiyse vs. stok oluşturmak için alışveriş yaptığım da oluyor. Eskiden çok sık yapardım, tüketim toplumu oluşturma oyununa alet olduğumun farkına vardıktan sonra ihtiyaç dışı alışveriş yapmayı bıraktım.
  • Evli isen eşin bu duruma ne diyor?
    Evli değilim. Erkek arkadaşım var. O da blog yazarlığımı destekliyor. ☺
    Sevgili Sevdicann Blog'a mimi için çok teşekkürler. ♥ Ben de sevgili blogger dostlarım;
ve
Kozmik Peri'yi mimliyorum.
    Katılırlarsa çok sevinirim.

    Bana vakit ayırıp yazımı okuduğunuz için çok teşekkürler. Görüşmek üzere! ♥

10 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, çok keyifle okudum yazınız. Benim de makyajdan anladığım ruj ve kalem oluyor çoğunlukla ama güzel malzemelerde yok değil.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba keyifli olmuş. Farklı bir amaçla başlamışsın yazmaya. Bir de organik ürün yapmaya devam etsen ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiimm :) Elimdeki ürünleri biraz azaltınca yine doğal bakıma dönme planım var :)

      Sil
  3. Çok güzel soruların, çok şirin cevapları olmuş. Zevkle okudum.

    YanıtlaSil
  4. :) bende mimlenmek istedim :)

    YanıtlaSil
  5. Sevdican benimle de röportaj yapmıştı bu mim için zevkle cevapladım soruları çok hoş..

    YanıtlaSil

♥ Bak en çok bunlar okundu ;)