22 Ocak 2015 Perşembe

Az Malzemeyle Etkili Manikür! :)

     Merhaba arkadaşlar! :)

     Bugünkü yazım uzun zamandır soğuktan, lateks eldivenlerden yıpranmış ve benim ihmallerim sonucunda bakımsız kalmış ellerim ve tırnaklarımla ilgili. Upss! Bir de blogger olacağım, bu fotoğrafları yayınlamaya utanıyorum, affedin beni. :(

     Evet şekil A'daki elimi size göstersem beni rahmetli babaannem sanardınız muhtemelen. Nur içinde yatsın. Neyse! Sonuç olarak bu yazıda babaanne elinden nasıl genç kız elline geri dönüş yapılır bunu sizlerde anlatacağım. Hem de sadece tırnak makası, törpü ve sıcak su ile! :)

manikür
Manikürden önce :(



manikür

     Öncelikle herhangi bir kaba sıcak su koyuyoruz. İçine isteğe bağlı çok az sıvı sabun damlatabilirsiniz, tırnakları güçlendirmesi ve daha parlak olmasını sağlaması adına 1-2 damla limon sıkabilirsiniz. Dilerseniz tırnaklarınızı sıcak suda bekletmeye başlamadan önce zeytinyağ ile tırnak etlerinize 1-2 dakika masaj yapabilirsiniz, bu etlerin daha iyi yumuşamasını sağlayacaktır.

     Ben işin kolayına kaçtım zeytinyağ yerine Farmasi'nin tırnak ve kütikül kremini kullandım. Elinizde bunun gibi bir krem varsa siz de onu kullanabilirsiniz. Eğer ki bu tarz bir kreminiz yoksa hiç boşuna para vermeyin derim, zeytinyağ işinizi fazlasıyla görecektir. Hatta aceleniz varsa ona da gerek yok, direk daldırın elleri sıcak suya! :D

tırnak bakımı


     1. Tırnak etlerime kremimi sürdüm. İyice yedirdim.
     2. Ellerimi sıcak suda 2-3 dakika beklettim. Etlerim iyice yumuşadı.
     3. Daha sonra törpümün sivri ucuyla aşağıda gösterdiğim şekilde tırnak etlerimi (kütiküllerimi) geriye doğru ittirdim.

tırnaktörpü

     4. Kütiküllerim kalktıktan sonra tırnak makasımın ucunu yanaştırabildiğim kadar iyi yanaştırdım ve kütiküllerimi kestim. Bu yöntemle zaten çok çok derin kesme şansımız yok, ben yine de uyarmak istiyorum siz fazla derin kesip kanatmamaya dikkat edin. Kütikül kesme işlemi için değişik alet edevatlar satılıyor piyasada. Ben kendimce böyle bir yöntem keşfettiğim günden beri o tarz şeylere gerek duymuyorum. :)
     5. Kütiküllerimi kestikten ve şeytan tırnaklarını temizledikten sonra da yine tırnak ve kütikül kremimi sürdüm.
     6. Tırnaklarımı oval köşeli olacak şekilde törpüledim.
     7. Tırnak etlerime Farmasi'nin kütikül yağını sürdüm.
     8. Ellerime de el kremimi sürdükten sonra oh mis yumuşacık oldu elleriiimmmm! :))


manikür
Manikürden sonra :)

tırnak

tırnak bakımı

     En son da ojemi sürdüm böyle pek güzel oluverdi. :)))

nail art
Pembe ayıcığııımmm :))


     Benim manikür yöntemim de böyle işte arkadaşlar. Sormak istedikleriniz veya eklemek istedikleriniz olursa yorum bırakabilirsiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkürler. Bakımlı eller, iyi geceler diliyoruummmmmmmm! :)

9 yorum:

  1. Tırnaklarınız yer yer şeffaf ve sarımtırak aynı benim gibi... Uzatmaya başladığım andan itibaren ojesiz hiç durmam . Neden böyle bir fikrin var mı acaba ben ne yaparsam yapayım bi türlü düzelmiyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzadıkça beyazlıyor aslında etle teması kesildikçe yani, etle temasta olmayan kısmı da mı hala sarımsı şeffaf kalıyor sizde? Tırnak sertleştirici ürünler işe yarayabilir belki :)

      Sil
    2. Evet etle temasta olmayan kısmı yer yer şeffaf ve sarı :(
      Aslında zaman zaman kalyon kullanıyorum ama yine aynı :(

      Sil
  2. Vuuu o ayıcık ne tatlı öyle <3

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel anlatmışsın canım, bende deneyeceğim bu şekilde bakalım nasıl olucak :) ayıcık çok şeker olmuş ayrıcaa :)

    YanıtlaSil
  4. saly hansen in mavi şişedeki manikür solisyonunu da tavsiye ederim çok pratik bir ürün :) buarada bende bloguma beklerim ;) sedosun.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayvanlar üzerinde deney yapan markaların ürünlerini kullanmıyorum maalesef canım, yine de tavsiyen için teşekkürler. :) Gelirim tabi ki :*

      Sil

♥ Bak en çok bunlar okundu ;)