5 Ocak 2016 Salı

Konusarakogren.com İngilizce Kursları

ingilizce öğren

İngilizce öğrenmenin kolay olmadığını ve her yerde karşılaşacağımız bir dil olunduğu herkes tarafından bilinmektedir. Dil konusunda hiç bilgisi olmayan insanlar İngilizce Kursları yardımıyla bir yerlere gelmeye çalışırlar. Hâlbuki görüldüğü gibi zor olmayan İngilizce, her şeyi çaba ve hırsa bağlamaktadır. Kendinin başaracağından emin olan insanlar için hiçte zor görülmemektedir. Ne kadar zaman ayırırsanız İngilizceyi bir hayli erken öğrenirsiniz. Günde en az 1-2 saatinizi İngilizceye ayırarak öğrenmenizi kolaylaştırabilirsiniz. Eğer İngilizce çalışmanızı aksatıyorsanız bu sizin İngilizceden soğumanızı sağlayacaktır. Öncelikle temel konularla başlayın. Harfleri, alfabeleri ve sayıları ezberlemeye çalışın. Bazı ailelerinin öğrenme açısından ufak yaşta çocuklarını ücretli olarak İngilizce kurslarına göndermektedir. Bazı aileler ise kendi çabalarıyla bildiklerini öğretmeye çalışmaktadırlar, ama bunaldıkları zaman da özel ders seçeneğini seçmektedirler.

Düzenli olarak çalışıldığı zaman yeni yollar kat edersiniz. Harfleri, alfabeleri ve sayıları öğrendikten sonra ingilizce günler ezberlemeye çalışın. Yabancı haberler veya filmler izlemeye çalışın ve ilginizi çeken kelimeleri not alın. Alınan notların Türkçe anlamlarını bulup cümleler kurmaya çalışın. İngilizceyi sevebilmeniz için eğlenceli yollarla öğrenme şeklini seçiniz. Mesela İngilizce şarkılar dinleyebilir veyahut İngilizce bulmacalar çözerek eğlenceli hale getirip öğrenmenizi ilerletebilirsiniz. Dinleyeceğiniz şarkıları anlaşılır bir şekilde seçin ki harflerin telaffuzunu anlamış olursunuz. İngilizce dergiler, gazeteler ve kitaplar okumaya çalışınız. Öğrendiğiniz kelimeleri pekiştirmek için testler çözün. Her ne kadar ilkokulda zorunlu ders haline getirilse de okuldaki eğitimin verimli olmadığı için diğer yöntemlere başvurulmuştur. İngilizce kelimelerde en iyi bildiğimiz kelime yes, no ve ismimizi söyleyebilmektir. İngilizcenin sadece bu kelimelerde oluşmadığının farkına varmalısınız. Eğer İngilizce bilmiyorsak gündelik hayatta çok zorluklar çekeriz. Türkiye’de olmamıza rağmen Türkçe kelimeleri bırakıp modernlik açısından İngilizce isimleri koyan insanlar oldukça fazladır. Gelişmişte olan bir ülke olabiliriz ama dilimizden de vazgeçmemeliyiz.

Uğraştınız ama kendi çabanızla İngilizceyi öğrenemediyseniz bu noktada da online öğrenme yollarına veya videolu öğrenme yollarına başvurun. İnternet üzerinden online olarak her gün belirli saatlerde sınıf havasında dersler verilmektedir. Bilmediğiniz veya anlamadığınız konuyu online üzerinden sorabilir ve cevabını öğrenebilirsiniz. İnternetten takip etmeniz için illa bilgisayarınız olmanıza gerek yok, dersleri cep telefonu üzerinden de takip edebilirsiniz. İletişim, bilim, ticaret, eğlence ve radyo alanlarında ulusal bir dildir. Her şeyden önce İngilizce öle 1-2 haftada veyahut 1 ayda öğrenilecek bir dil değildir. İngilizce öğrenmenin en temel öğelerinden biri dinlediğinizi ve okuduğunuzu anlamanız lazım. Birçok insan yorucu ve sıkıcı olduğu kanaatine vararak daha hiçbir yol kat edemeden pes edecek duruma gelmektedirler. Dinleyerek, İngilizce hikâyeler okuyarak, cümleleri bölerek, çalıştığınız konuyu tekrar ederek ve sevdiğiniz konulara çalışarak İngilizceyi öğrenebilirsiniz. Çocuğunuzun ileride İngilizce konusunda sıkıntıları çekmemesi için ufak yaştan kusa vermeye çalışın veya İngilizce bilginiz varsa kendiniz sevdirerek öğretmeye çalışın.

1 yorum:

  1. Yazının üzerinden uzun zaman geçmiş ama belki yazıyı okuyanlara fikir olur diye eklemek istedim. Online eğitim almak isteyenlere effortless english'i tavsiye ederim. listening ve speaking practice için faydalı olacaktır. Bir İngilizce öğretmeni adayının gözünden :)

    YanıtlaSil

♥ Bak en çok bunlar okundu ;)