11 Ocak 2016 Pazartesi

En Sevdiğim 11 Cruelty Free Marka



    Merhabalar! ☺

    Yalnızca cruelty free(işkencesiz) ürünler kullanıp, bloğumda da bu ürünlere yer veriyor, cruelty free ürünleri tavsiye ediyorum her zaman malum. Yalnızca cruelty free kozmetik ürünü kullanma fikrini öne sürünce bu konuda hiç bir bilgisi olmadığını apaçık belli eden kızlarımız "Ayy çok az marka vaaarr! Kullanamam ki beeenn." gibi cümleler kuruyorlar elbet. Ancak cruelty free markalar derya deniz! O kadar çok marka var ki tercih edebileceğiniz. Ben de hayvan dostu olan bu cruelty free markalar içinde en severek kullandığım 11 markayı derledim sizler için. Umarım keyif alarak okursunuz. ☺

  1. The Balm: Doların yükselmesi The Balm severlerin cebini yaksa da en çok, ürünlerin pigmentasyonları ve ambalajlarının güzelliği kendinden vazgeçiremiyor bizleri. ☺
  2. Note: Cruelty freeliğinin yanında temiz içerikli oluşu da kalbimi kazanmasındaki bir diğer önemli etken. Makyaj yapacağım derken cildimi kimyasala boğmak istemem. Temiz içerik candır. ☺ Ayrıca bir Türk markası olması tercih etmek istememdeki bir diğer etken.
  3. Cyrene: Bio kozmetik olarak geçiyor. Cruelty freeliğinin yanında organik, temiz içerikli ürünler üretiyor olmaları harika. Bakım yapacağım derken cildimizi kimyasallarla zehirlememiş oluyoruz. ☺ Ayrıca bir Türk markası olduğunu bilmek de bana ayrıca mutluluk veriyor.
  4. Wet n Wild: Yine The Balm gibi bir Amerika markası. Cruelty free ve başarılı makyaj ürünleriyle kalbimi kazanmayı başardı.
  5. Gosh: Bir Danimarka firması. Hayvan deneylerine karşı duruşları ve ürünlerinin başarısıyla kalbimi kazandı.
  6. Pastel: Cruelty free bir Türk markası. Ürünlerini fiyatlarına göre çok başarılı buluyorum. Gerçi taa ne zamanlardan beri kullanıyorum, biraz zam bindirdiler aynı ürünlere ama küresel ekonominin bir etkisidir belki diyelim. Özellikle show by pastel pudrası(404) vazgeçilmezim!
  7. LR Health&Beauty Systems: Diğerlerinden farklı olarak bir network marketing markası LR. Cruelty free bir Alman markası. Bugüne kadar almış olduğum her ürünü vaadini yerine getirdi, fiyat/performans açısından oldukça başarılı. (Asla bir network firmasına üye olmam diyen beni bile iş orağı yapacak derecede başarılı! ☺)
  8. Flormar: Tek hoşlanmadığım yanı %51 hissesinin Çin piyasasında olan Yves Rocher'a ait olması. Cruelty free ama dolaylı yoldan hayvan deneyi yapanların cebine para sızdıran bir cruelty free. (Gerçi The Body Shop da cruelty free ama üst firması en baba deneyi yapan Loreal, onun yanında Flormar melek. Bu işin içinden nasıl çıkılır meçhul.) Ürünlerinin kalitesini beğeniyorum.
  9. Farmasi: Tıpkı LR gibi bir network marketin markası. Özellikle Türk markası oluşu beni çok sevindirdi. Ürünlerini oldukça başarılı buldum.
  10. Essence: Geç tanıştığım ama çok sevdiğim bir marka oldu Essence. Bunca zaman niye almamakta inat etmişim anlamadım. Fiyat/performans açısından başarılı buldum kullandığım ürünlerini.
  11. Golden Rose: Eskiden beri kullandığım ve çok çok memnun olduğum bir marka. Ekonomik oluşunun yanında makyajdan beklentileri de karşılıyor. Son zamanlarda özellikle velvet mat serisi rujlarıyla kendinden söz ettiriyor.
♥ ♥ ♥

    Bana vakit ayırıp yazımı okuduğunuz için teşekkürler. Lütfen beni sosyal medyada da takip etmeyi unutmayın! ☺

İnstagram: bakimliginepig
Snapchat: bakimliginepig

♥ ♥ ♥


34 yorum:

  1. Fiyat acisindan Essence ürünlerine cok elim gidiyor ve cruelty free oldugunu biliyordum fakat cogunu bilmiyordum bilgilendirici bir yazi oldu benim icin, emegine saglik canim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim canım ne mutlu bana, teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Elimdeki bir çok ürünün bu markalara ait olması beni mutlu diyor:)
    Cruelty free olan ve memnun kaldığınız daha çok markayı okumak isterim :)
    Gönül isterdi ki tüm elimdekiler cruelty free olsun ama tam anlamıyla uygulayamadığım bir karar tek tükte olsa deney yapan marka var elimde :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerine cruelty free muadillerini bulup o markalardan da kurtulabilirsiniz umarım :) insanın içi o kadar rahat oluyor ki :)

      Sil
    2. Evet muadillerini arıyorum bulduklarımın alıp bulamadıklarımdan devam ettim. Ama kendimi suçlu hissediyorum neden hepsi cruelty free değil diye :) Ama bence insanda bu bilincin uyanması,karar alması bile büyük bir adım ikinci büyük adım ise elinde cruelty free olmayan ürünlere bakıp suçluluk hissetmesi. Yani en azından bende oyle oluyor ama tek tesellim en fazla böyle 4-5 ürün var elimde diğerlerin hepsi masum ürünler:)

      Sil
  3. Süper :) bunu öğrendiğimiz çok iyi oldu.. Çok faydalı bir post olmuş,eline sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)) faydalı olabildiyse ne mutlu bana :)

      Sil
  4. Guzel olmis bir liste duzenlemen eline saglik

    YanıtlaSil
  5. Çok yararlı bir yazı olmuş.Aslında sadece bu tarz firmalardan alışveriş yapmak gerek.
    Keşke hepimiz dikkat edebilsek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) aynen benim de blog yazma amacım o zaten, tamamen cruelty freeye yönlendirmek, inşallah bir gün olacak ^_^

      Sil
  6. Essence ürünlerin çok sevmiyorum aslında daha çok ojelerini sevemedim. Güzel bir liste olmuş.

    YanıtlaSil
  7. bütün bu markaları çok severek kullanıyorum ben de makyaj için farmasi cilt bakımı için de cyerene favorilerimden :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen cyrene cilt bakım ürünleri gerçekten kaliteli :)

      Sil
  8. şükürler olsun hepsi de severek kullandığım markalar. Güzel yazınız için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  9. Bloğunuzu çok beğendim. Emeğinize sağlık. Hepsi cok sevdiğim ve uygun fiyatlı markalar. Severek kullanıyorum. Takipteyim canım :)

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Liste icin tesekkurler emin olmadigim firmalar icin cok isime yaradi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek :) İşinize yaradıysa ne mutlu bana ♥

      Sil
  12. Watsonslarda satılan Superdrug ürünleri de cruelty-free. Clinique le yaptığım görüşmede hayvan değil insan denek kullandıklarını söylediler. Nivea da deney yapmadıklarını söyledi. Bir de Organix cruelty free. Aklıma gelenler bunlar ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çin'de satılan hiçbir marka için cruelty free diyemiyoruz ne yazık ki. Çin'de yasalar gereği deney zorunlu.:( Nivea peta'nın deney yapanlar listesinde geçiyor artık.(Eskiden listede adı yoktuyoktu.)

      Sil
  13. Superdrug peta simgesi taşıyor. Organix den emin değilim peta simgesi var mıydı ama not tested on animals ibaresi var. Clinique ve nivea telefon görüşmesinde belirttiği için tabiki elimde bir kaynak yok ama test yapıyorsa açıklamak durumunda diye biliyorum. Mesela unilever grubu aksini iddia edemedi. Unilevere ait çayı(lipton) bile kullanmıyorum. 5 kuruş kazanmasın adiler. Çinde deney zorunlu evet ama bazı ürünler üretim aşamasında cruelty-free iken ülkeye girişte bu özelliği kaybediyorlar. Nivea da buna benzer bir sebepten peta listesinde olamadıklarını çok büyük bir pazarda çalışıldığı için petanın gereksinimlerini karşılayamadıklarını söylemişlerdi. Avrupada deneylerin yasaklanmasına rağmen Avrupa menşeili ürünlere hala gözüm kapalı güvenemiyorum.

    Ekleme yapayım. Urban Care, Giovanni (Türkiyede gratiste sadece belli ürünleri var), Lush ve hemen hemen bütün ürünleri ucuz ve kaliteli olan Rimmel de deney yapmayanlardan. Loreal de cruelty free ürün çıkarıyor ama Türkiyeye gelmiyor maalesef... Bir de ismi geçen Türk markalarının test yapmadığı bilgisine nerden ulaştınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış bilgi vermişler anlaşılan. Eskiden adları yoktu evet ama şuan açıkve net bir şekilde listede isimleri geçiyor. Bahsettiğim şey Peta'nın deney yapanlar listesi; http://www.mediapeta.com/peta/PDF/companiesdotest.pdf
      Nivea yani Beiersdorf görüldüğü gibi apaçık listede yazılı. :( O yüzden artık Nivea da kara listemize eklendi diyebiliriz üzülerek... Clinique üretim sırasında CF olup Çin piyasasında olduğu için gri bölgede olarak geçiyor, %100 cruelty free değil yani yine. Çünkü Çin'de kendi adına deney yapmaları için para ödüyor şirket olarak.(Kendi öldürmüyor ama kiralık katil tutuyor gibi düşünün.) Aynen öyle ben de aynı şekilde güvenemiyorum, misal Bioderma, AB sınırları içinde üretiliyor ve CF olmak zorunda üretim esnasında yasalar gereği, ama Çin'de satışı var. İnsanın içi rahat etmiyor öyle olunca da... :(
      Yazdan önce firmalarla tek tek görüşmüştüm, bu yazdan sonrası için de sağlık bakanlığının açıklamasından ulaştım diyebilirim. Türkiye'de kozmetik sektöründe deney yapmak yasaklandı geçen yaz duyurusunu yapmıştım. ♥ Yerli malı yurdun malı diyerek gönül rahatlığıyla alabiliriz sanırım artık. :)

      Sil
  14. golden rose erkul kozmetik sahibi ve hayvan deneyi yapılıyorlar. Hayvan deneyi yapan yurt dışı ar-ge lere para ödeniyor.Sitelerindeki beyanlara ya da söylenenlere körü körüne inanmamak gerekiyor. Flormar dan hala şüpheleniliyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hayvanlara yapılan bu zulmü öğrendiğimden beri araştırıyorum yabancı ürünleri kullanmak yerine yerli ürünlere geçtim.Flormar temiz olmayan bir markaya kaynak sağladığı için onu kullanmıyorum.Neredeyse tüm kozmetik ürünlerim golden rose ancak mailime cevap bile vermediler kurumsal web sitelerinde net bir şey yazmıyor.Bunca zaman boşuna mı güvendim ben bu markaya Türkiye de tüketici tam olarak ne kullandığından habersiz.Petanın listesinde olmayan yerli kozmetik markalar ne derece güvenilir? Bu konuda bilgisi olan lütfen bana yardımcı olsun.

      Sil
    2. Ben hayvanlara yapılan bu zulmü öğrendiğimden beri araştırıyorum yabancı ürünleri kullanmak yerine yerli ürünlere geçtim.Flormar temiz olmayan bir markaya kaynak sağladığı için onu kullanmıyorum.Neredeyse tüm kozmetik ürünlerim golden rose ancak mailime cevap bile vermediler kurumsal web sitelerinde net bir şey yazmıyor.Bunca zaman boşuna mı güvendim ben bu markaya Türkiye de tüketici tam olarak ne kullandığından habersiz.Petanın listesinde olmayan yerli kozmetik markalar ne derece güvenilir? Bu konuda bilgisi olan lütfen bana yardımcı olsun.

      Sil
    3. Ben hayvanlara yapılan bu zulmü öğrendiğimden beri araştırıyorum yabancı ürünleri kullanmak yerine yerli ürünlere geçtim.Flormar temiz olmayan bir markaya kaynak sağladığı için onu kullanmıyorum.Neredeyse tüm kozmetik ürünlerim golden rose ancak mailime cevap bile vermediler kurumsal web sitelerinde net bir şey yazmıyor.Bunca zaman boşuna mı güvendim ben bu markaya Türkiye de tüketici tam olarak ne kullandığından habersiz.Petanın listesinde olmayan yerli kozmetik markalar ne derece güvenilir? Bu konuda bilgisi olan lütfen bana yardımcı olsun.

      Sil
  15. Merhaba bugün ben de başka bir blog sayesinde bu konuda bilinçlendim ve cruelty free markaları araştırmaya başladım. En önemlilerden diş macunum Sensodyne'di ve hayvanlar üzerinde test yaptıkları için cruelty free bir diş macunu aramaktayım. Siz de diş hekimiymişsiniz :) Önerebileceğiniz bir marka var mı?

    YanıtlaSil
  16. Farmasi'nin Çin'de satışı var ve Çin yasaları gereği orada hayvanlar üzerinde test yaptırıyor. Cruelty-free değil.

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar yazınız çok yararlı olmuş teşekkürler 🤗 Benim aklıma takılan bir marka var hiçbir yerde herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Acaba sizin Sleek markası ile ilgili bir bilginiz var mı?

    YanıtlaSil

♥ Bak en çok bunlar okundu ;)