6 Ekim 2015 Salı

Bio-plante Diş Macunları

    Merhabalar! :)

    Daha önce gündüz&gece kremlerinden bahsetmiştim Bioplante markasının. Sıra geldi diş macunlarına. Bioplante diş macunları üzerine sadece bir blogger değil aynı zamanda bir diş hekimi yorumu da okuyacaksınız. Bu da ekstradan stres yapmama neden olan bir durum benim... :)

bioplante

    Markanın doğal ve organik içeriğe sahip olması, Natrue sertifikasına sahip olması, cruelty free ve vegan olması gibi bir çok olumlu özelliğinden bahsetmiştim bioplante markası hakkında önceki yazımda ayrıntılı bir şekilde.(tık tık!) Bu yazımda daha çok diş macunlarına yöneleceğim.


    Benim bu macunlara yönelik en beğendiğim özelliklerden biri tatları ve kokularının standardın dışına çıkmış olması. Diş macunu dendiği zaman direk yakıcı, keskin bir nane veya mentol tadı gelirdi aklıma. İşte diş macununu bu monoton aromanın dışına taşıyan markaları seviyorum bu yüzden. Keskin nane tadından çok da hoşlandığım söylenemez, sanıyorum ki bu düşüncemin ana sebebi de bu. :) Bendekiler Portakal&Bergamot ve Sarı sakız&Tarçın aromalı diş macunları. Aromalarını gerçekten çok beğendim.

diş macunu


    Bir de aşırı köpürmemeleri hoşuma gitti açıkçası. Köpürmesi için içine "deterjan" olarak tanımladığımız bir takım maddeler konur genelde macunların. Bioplante zaten doğal ve organik bir marka. O yüzden bu tarz kimyasallar kullanmasını zaten bekleyemeyiz. Daha temiz ve zararsız içeriğe sahip oluşunun bir göstergesi bu da.

diş macunu

    Florür içerip içermemesi konusuna gelince, bu konuda net bir fikir belirtip kimsenin düşüncesini değiştirmek istemem. Çünkü yapılan çalışmalar sonucu farklı bakış açıları var. Herkes kendisi için en doğrusunu bilir. Bioplante'nin diş macunları florür içermiyor. O yüzden florürün bir takım sistemik olumsuz etkilerinden korunmak isteyenler için de güzel bir tercih olacaktır. :) (Bu konuda eğer isterseniz, biraz daha araştırma yaparak ayrıca bir yazı hazırlayabilirim ilerleyen zamanlarda.)

    Nerede satıldığına ve fiyatına gelince de, hem kendi internet sitelerinde(tık tık!) hem de anlaşmalı oldukları eczanelerde Bioplante ürünlerini bulabilirsiniz. İnternet sitelerindeki fiyatı şuan 17.50 TL. Temiz içeriği ve güzel tatlarıyla verdiğimiz parayı hak edecek olan ürünler olduğunu düşünüyorum.

    Bana vakit ayırıp yazımı okuduğunuz için çok teşekkürler. Tekrar görüşene kadar hoşça kalın! :* ♥

    

3 yorum:

  1. Ben de Splat diş macunu kullanıyorum çok memnunum :D

    YanıtlaSil
  2. Çok faydalı bir yazı olmuş gerçekten o ağız yakan nane aromasından ben nefret ederim çok köpürmeyi de sevmem tam benlikmiş fiyatı da uygun :)

    YanıtlaSil
  3. Florür'ün etkilerini araştırmıştım kısa bir süre önce, kısırlıktan pineal bezinin kireçlenmesine kadar sayamayacağım kadar yan etkisi olduğunu okudum. İnsan ister istemez korkuyor, denerim ben bu macunu.:))

    YanıtlaSil

♥ Bak en çok bunlar okundu ;)