29 Kasım 2015 Pazar

Hayvan Deneyleri (Görsel Anlatım)

    Dönüp dolaşıp hep aynı şeyleri söylesem de, bugün gayet kısa ve öz bir şekilde, basite indirgenmiş dille, görsel olarak zengin bir anlatımda bulunacağım.

    Böyle böyle insanın mıncırası, öpesi gelen minnoş, tontiş tavşancıklar var.

hayvan deneyleri
hayvan deneyleri

    Bu minnoşçukları alıyorlar, biz deney yapıyoruz, draize testi yapacağız diyorlar. Onları böyle sadece kafaları açıkta kalacak şekilde kutulara koyuyorlar. (kaşınan gözlerini kaşıyamasın, gözüne dokunamasın diye özellikle bunu yapıyorlar)

hayvan deneyleri

    Sonra bu minnoşçukların gözlerine "draize testi" adı altında kimyasal maddeleri damlatıyorlar.

hayvan deneyleri

    Sonuç olarak biraz önceki sevimli tontişçiklerin gözleri acıyor, kaşınıyor, gözlerine dokunamıyorlar ve resmen ızdırap çekiyorlar. Neden mi? Bizim lükslerimiz uğruna tabi. Bundan daha doğal ne olabilir ki dünyanın tek sahibi insan ırkı ne de olsa. (!)

    Gözleri bu hallere geliyor neticede, seçme şansları olmadan zorla, acı içinde uygulanan deneylerle.

hayvan deneyleri

hayvan deneyleri

hayvan deneyleri


    Ve mutlu son! Ürünlerimiz test edildi artık makyaj yapabiliriz kızlar! (!)

    Zavallı tavşanları acı içinde kör bırakan bu korkunç testin adı "draize testi", onun dışında deri testleri vs. de mevcut.

hayvan deneyleri

    Bu deneyler sonunda da bu hayvanlar sanki can taşımıyorlar gibi onca işkencenin ardından, kör kalıp acı içinde ölüyorlar.

hayvan deneyleri

hayvan deneyleri

    Sadece draize testleri değil, daha bir çok test mevcut. Hayvanların kemiklerini kırıp denedikleri ilaçları mı sayayım, yoksa tavşanlara, köpeklere, maymunlara, farelere zorla takılan maskelerle veya onları uygun boyutlarda tüplerin içine koyarak sigara dumanı solutulmasını mı bilemiyorum.

hayvan deneyleri

hayvan deneyleri

hayvan deneyleri

    Yani sonuç olarak hayvan deneyi denen şey bu. Benim de hayvan deneyi yapan ürünler almayın diye yırtınma sebebim bu. Biz hayvan deneyi yapan firmalara maddi destek sağlamaz, tepkimizi ortaya koyarsak inanıyorum ki onlar da "deney" adı altındaki bu işkenceyi sürdüremeyeceklerdir.

    Yazımı okuduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Çok basit bir şekilde, okuyup araştırdığım yazılardan çıkardığım sonuçları, kendi anladıklarımı sizlere aktarmaya çalıştım. Umuyorum ki bu yazım sayesinde daha çok kişi deney sonucu üretilen ürünleri kullanmayı bırakır. Umuyorum ki kendi seçme şansı olmadan, canlılara bu denli acı çektirilmeye devam edilmez.

    Kendinize iyi bakın. Sevgiyle kalın!

10 yorum:

  1. Içim acidi, sonuna kadar bakamadim, duyarliligin için tesekkurler, takipteyim, bana da beklerim!
    Sulti's
    http://asulti2000.blogspot.fr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke o deney yapanların da bizim kadar içi acısa :( Takipteyim ben de :)

      Sil
    2. ay keşke acısa ayyyy benim içim tuhaf oldu gözlerimi fala kapattım :S

      Sil
  2. insanların bazen gözüne sokmak gerekiyor bu şekild, benim de içim kıyıldı, hepsine bakamadım, ama hayvanlara yapılan işkenceleri anlamaları için bu gerekiyor, hayvan dostluğun için seni tebrik ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ♥ Aynen öyle, biz bunlara bakamazken çok daha korkunç görseller var :(

      Sil
  3. Bu güzel yazı için teşekkürler.. Güzel diyorum çünkü bilgilendirici, özenli, tam kararında. Yoksa yapılan hiç birşey güzel ya da güzellik adına olamaz....

    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  4. Gözlerim dolu dolu oldu, insanların bu dünya üzerindeki en tehlikeli tür olduğu şüphe götürmez. Kürk, hayvan deneyleri ve kozmetiklerdeki ağır kimyasallara inanılmaz tepkiliyim. Tonlarca paralara satılan ürünlerin arka sahnesinde bu gibi durumların yaşandığını bilmeyen pek çok kişiyi aydınlattığını düşünüyor & seni tebrik ediyorum canım ellerine sağlık! <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :* :) aynen öyle ne yazık ki yeryüzündeki en tehlikeli tür biziz :/

      Sil
  5. Bu bilgilendirici yazi icin tesekkürler, ürperdim icim acidi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakit ayırıp okuduğun için ben teşekkür ederim kuzum :) Aynen öyle, insanın içi acıyor... :(

      Sil

♥ Bak en çok bunlar okundu ;)