2 Mart 2016 Çarşamba

Ürünlerin Üzerindeki Son Kullanma Tarihleri

    Herkese merhaba!

    Bugünkü yazım birazcık kısa ve kozmetiğe ilgisi olan çoğu kişinin de bilgi sahibi olduğu bir konu hakkında. Okuyan çoğu kişi "Amaan ben bunu zaten biliyorum." diyecek eminim. Fakat bulunduğum sohbetlerde bunları bilmeyen, söylediğimde şaşıran o kadar çok kişi oldu ki... Herkes kozmetiğe yoğun bir şekilde ilgili değil. Bu konuda araştırma yapmıyor olabilirler, farklı alanlara ilgi duyuyor olabilirler... Ben de ilgi duymasa bile hayatının belli bir alanında illa ki herkesin kozmetik ürün kullandığını varsayıyorum. O yüzdendir ki bu konuda herkesin doğru bilgi sahibi olmasına katkı sağlamak istedim ve bu yazıyı hazırladım. Umarım keyifle okursunuz. ☺

kum saati

    Tıpkı marketten aldığımız yiyeceklerin kontrol ettiğimiz gibi, aldığımız kozmetik ürünlerinin de son kullanma tarihlerini kontrol etmek sağlığımız için en doğrusu olacaktır. Hem cilt sağlığımız açısından hem de bu ürünlerin cildimizden emildiğini hesaba katarak son kullanma tarihlerine dikkat etmeliyiz. 

    Evde kullandığımız son kullanma tarihi geçen, bozulan, bir çok bakteri kolonisi için yerleşim alanı haline gelmiş ürünleri kullanmaya devam ederek de göz ürünü ise görme kaybına kadar giden riskli bir yola bile giriyor olabiliriz. Nerede, ne amaçla kullanıldığı o kadar da önemli değil aslında, illa ki bir şekilde negatif geri dönüşü olacaktır bozulan ürünün size.

    Son kullanma tarihine bakarken iki ibareyi temel almamız gerek:

son kullanma tarihi
1. Ürün ambalajı açılmadığı sürece geçerli olan son kullanma tarihidir. Ambalaj açıldıktan ve ürün kullanılmaya başladıktan sonra artık burayı değil, aşağıdaki ibareyi dikkate alacağız.

son kullanma tarihi
2. Ürün ambalajı açıldıktan sonra kaç ay boyunca bozulmadan kullanılabileceğini gösterir bize. Ambalaj açıldığı tarihten itibaren işlemeye başlar bu süre.

    Umarım yardımcı olabilmiştir bu yazım sizlere. Bana vakit ayırdığınız için teşekkürler. Görüşmek üzere! ♥


5 yorum:

  1. en sondaki işaretin anlamını bilmiyordum gercekten çok iyi oldu öğrendiğim ;)

    YanıtlaSil
  2. fondöten krem gibi ürünlerde çok dikkatliyim ama far ve allıllarda pek bakmıyorum açıkçası aslında bakmak lazım tabi..

    YanıtlaSil
  3. İkinciyi ben de bilmiyordum teşekkür ederiz ^^

    YanıtlaSil

♥ Bak en çok bunlar okundu ;)