4 Şubat 2016 Perşembe

Siyah Noktalar İçin Evde Mini Bakım

    Merhabalar! ☺

    T bölgesi yağlı olan çoğu kişisinin ortak sorunu sanırım burundaki siyah noktalar/yağlar/gözenekler. Benim de sorunum tabi... Benimkiler daha tam siyah noktalaşamamış minik yağcıklar diyebilirim. Bu yağları "beyaz nokta" olarak isimlendirenler de var. Ben gözeneklerimdeki yağlar diye hitap etmekten hoşlanıyorum kendilerine. ☺ (Aslına bakarsanız o boşluklar tam anlamıyla gözenek de değil, cildimizdeki içi yağ dolu kıl kökleri.)

Siyah nokta

    Siyah nokta sahibi çoğu kişi de görüntüsünden pek hoşlanmaz malumunuz. Siyah noktalarıyla vedalaşmak ister benim gibi. Peki nasıl olacak, nasıl vedalaşacağız, var mıdır bunun bir yolu? Bu konuda o kadar farklı bakış açıları, yaklaşımlar var ki... Bant kullanmanın siyah noktaları, kıllanmayı arttıracağı görüşünde olanlar, güzellik merkezlerine cilt bakımına gitmeyi destekleyenler, karşı olanlar, siyah noktalardan asla kurtulamayacağımız görüşünü savunanlar... Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor diyebiliriz.

    Ben konunun uzmanı olmasam da kendimce bana mantıklı gelen, kafama yatan, araştırdığım ve derlediğim bilgiler ışığında ufak çaplı bakımlar uyguluyorum kendime. Mantıken şöyle düşünüyorum; önce gözeneğin açılması lazım ki içindeki yağı/kiri çıkarabileyim, sonra yağı çıkarma aşaması, ardından da gözeneklerin kapanmasıyla finali yapayım. Dediğim gibi ben konunun uzmanı değilim, size gelin bu bakımı uygulayın demiyorum, diyemem. Sadece kendi uyguladığım bakımı bir fikir vermesi açısından sizlerle paylaşıyorum, umarım hoşunuza gider. ☺

Cilt bakımı

    Siyah nokta temizleyici burun bandını kullanmadan önce gözeneklerimin açılması adına sıcak bu buharında 5-10 dakika bekletiyorum yüzümü.(Orta boy bir kaba kaynattığınız suyu doldurduktan sonra, üzerine başınızı eğip bekleyebilirsiniz.) Eğer ki sıcak bir duştan çıktıysam gözeneklerim zaten duşta açılmış oluyor, o zaman bu buhar uygulamasına gerek kalmadan direk olarak bant aşamasına geçebilirim.(Ki tembellik yapıp çoğunlukla duş sonrası yapıyorum bu bakımı. ☺)

    Gözeneklerim açıldıktan sonra ıslak burnuma Rituel de Beaute burun bandını uyguluyorum. BİM'lerde satılıyor, 4-5 TL civarında bir fiyatı vardı yanlış hatırlamıyorsam. Hangi marka olduğu fark etmez, siz performansından memnun olduğunuz herhangi bir markanın burun bandını kullanabilirsiniz. Rituel de Beaute'nin fiyatından ve performansından memnunum şahsım adına. ☺

    15 dakika sonra bandı burnumdan çıkarıp minik yağcık ve kirciklerle vedalaşıyorum. Üzerine hemen LR racine köpük ile burun çevremi yıkıyorum. Bu aşamadan sonra 2 farklı yol izliyorum vaktim olup olmamasına göre. Ya direk tonik + krem aşamasına geçiyorum, ya da maske+tekrar köpük+tonik+krem şeklinde araya Cyrene searene sıkılaştırıcı yüz maskesini sıkıştırıyorum. Bu maskenin de gözenek görünümünü hafiflettiğini tecrübelerim ile gözlemledim. ☺ (Tek beğenmediğim özelliği, cilde zift gibi yapışıp biraz uğraştırıyor insanı yüz yıkama aşamasında.)

    Eğer ki maske kullanmayacaksam; yüzümü LR racine köpük ile yıkadıktan sonra LR racine toniği kullanıyorum. Bu köpük ve toniğin gözenek sıkılaştırıcı etkileri var. O yüzden hazır gözeneklerim temizlenmişken sıkılaştırma bakımına başlıyorum hemen ardından. Kokularını çok beğeniyorum ve fiyatları oldukça uygun, yanlış hatırlamıyorsam 18 TL civarı bir fiyatı vardı ürün başı.(Üye geliş fiyatıyla indirimli alıyorum, siz katalog fiyatı ile alırsanız %40 daha fazla ödersiniz. Üye olmayı düşünürseniz bana instagram veya e-mail<info@bakimliginepig.com> yolu ile ulaşabilirsiniz.) Ardından Bioderma sebium pore refinerı kullanıyorum. Gözenek sıkılaştırıcı etkiyi duble duble katlıyorum diyebilirim üst üste bu ürünleri kullanarak. Özetle kullanım sıram: Bant-köpük-tonik-krem.

    Eğer ki maske kullanacaksam; yukarıdaki işlem sırası aynen devam ediyor, banttan sonra köpükle yıkayıp maske ekliyorum sadece araya, ardından tekrar köpükle yıkayıp devam ediyorum. Bant-köpük-maske-köpük-tonik-krem şeklinde oluyor kullanım sırası.

    Umarım size bir fikir verebilmiştir benim kendi mantığımla, kendi çapımda uyguladığım minik siyah noktaları yok etme bakımım. ☺ Olur da bu konuda uzman bir kişi yazımı okursa ve hatam varsa, beni uyarır ve bilgilendirirse çok sevinirim. Ben de eğer ki varsa hatamı düzeltmiş olurum, doğru uygulamış olurum.

    Bana vakit ayırıp bu upuzun yazımı okuduğunuz için çok teşekkür ederim! ♥ Kendinize çok iyi bakın, sevgiyle kalın! :*

Rituel de Beaute: Cruelty free
LR: Cruelty free
Cyrene: Cruelty free
Bioderma: Çin piyasasında(gri bölge)

11 yorum:

  1. Yazı için teşekkürler.Bende sırasıyla aynı işlemleri uyguluyorum.Sonuçtan memnunum.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim yorumunuz için, sevgiler... :)

      Sil
  2. Mantıklı bir rutin cidden.
    Bir gün vakit ayırıp duştan sonra ben de deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  3. Bim'in siyah nota bantlarından bende çok memnunum.Şu ana kadar kullandıklarım arasında en iyisi buydu.
    Emeğine sağlık çok faydalı bir yazı olmuş:)
    Tüm bloggerları ilgilendiren bir yazı paylaştım blogumda senide mutlaka bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, tekrar tekrar alacağım bantlar :) çok teşekkür ederim, geldim yorum bile yaptım hehe :))

      Sil
  4. ne kadar ayrıntılı ve bilgi dolu bir yazı olmuş emeğinize sağlık canım sevgiler <3

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim canım :) Okudum, yorum bıraktım. Sevgiler :*

    YanıtlaSil
  6. Benim burnumda oluyor bazen dus sonrasi banti uyguluyorum ama gözenek kapatma asamasini hic yapmadim. Bundan sonra dikkat edeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha güzel sonuçlar alırsınız umarım :) Sevgiler...

      Sil

♥ Bak en çok bunlar okundu ;)