28 Eylül 2015 Pazartesi

Bioplante Gündüz&Gece Kremleri

    Herkese merhaba! Nasılsınız? :)

    Beni instagramda da takip edenleriniz varsa denk gelmişlerdir belki. 2-3 hafta önce Bioplante markası tarafından bir kargo almış ve bunu sizlerle paylaşmıştım. Beni Bioplante ürünleri hakkında en çok heyecanlandıran şey içeriğinin tamamen doğal ve organik olmasının yanında cruelty free ve vegan olması. Ayrıca GMO(GDO) içermemesi. Sadece beslenme değil kozmetik alanında da sağlığımız açısından en doğru ürünleri araştırıp öyle kullanmak bizim için elbette ki daha faydalı olacaktır.

bioplante


    Cruelty free oluşunun yanında markayı diğerlerinden farklı kılan en önemli özelliği de Natrue sertifikası almış olması. Kısaca Natrue, gerçek doğal kozmetik ürünlerin insanlara ulaşmasını amaç edinen ve oldukça yüksek standartlar belirleyen bir kuruluş. Bu sertifika sayesinde ürünlerde GDO, sentetik kokular, renklendiriciler, petrokimyasal maddeler, PEG'lerin kullanılmadığını bilerek o ürünleri güvenle kullanabiliyoruz. Bahar Hanımla yaptığımız konuşma esnasında bu sertifikayı almanın oldukça zor olduğu bilgisine de ulaştım ve bir artı daha kazandı Bioplante gözümde :)


    Kremlere gelecek olursam, oldukça yoğun bir kıvamı var. Bahar Hanımla sohbetimiz esnasında ürünlerin konsantre olduğundan bahsetmişti zaten. Öyle akışkan, bir kaç kullanımda bitecek ürünler gibi değil yani. Oldukça bereketli çıkacak gibi duruyor. Hem doğal ve organik olduğu için sağlığınız açısından, hem de konsantre olduğu için uzun dönem gideceğinden verdiğiniz parayı sonuna kadar hak edecek ürünler olduğunu söyleyebilirim. :)

    Kokusuna gelince, ürünler zaten sentetik parfüm içermiyor. İçeriğinde doğal öz olarak ne varsa onun kokusunu taşıyor. Misal hafif ve hoş bir portakal kokusu alıyorum. Ağır parfümlü ürünleri sevmeyenler için harika bir özellik olabilir bu.

bioplante yüz kremi

    Nemlendirmesine gelince ürünler bu anlamda gerçekten başarılı. Misal benim yanaklarım t bölgeme göre oldukça kurudur, bu tezatlığı eşitledi diyebilirim. Yanaklarım pütür pütür kuruyup dökülmüyor eskisi gibi. Stresten mi, hormonal mi yoksa kremlerden mi kaynaklı bilmiyorum yanağımda minnak bir sivilce çıktı. Biraz daha uzun dönem kullanıp sivilce etkenini kendimce tespit edebilirsem bu yazıyı tekrar güncelleyeceğim ;)

    Bir de markaya ve ürünlere yönelik en sevdiğim özelliklerden biri, diş hekimleri ve eczacılara özel ayrı bir broşür hazırlayıp, tıpkı bizim kendi makalelerimizde, derlemelerimizde olduğu gibi hangi üründe hangi maddeyi neden kullandıklarını ve bunu hangi bilimsel kaynağa dayanarak eklediklerini açıklamak amacıyla tek tek kaynaklarını yazmışlar. Bu gerçekten çok hoşuma gitti. İnsan sağlığını hiçe sayıp tamamen para kazanmaya yönelik reklamlar yapan ve sinir bozan onca marka arasında gerçekten de insan sağlığına değer verdiğini hissettirebilen nadir markalardan Bioplante.

    Sonuçta benim bu 4 ürün hediyesinden başka hiç bir çıkarım yok markadan, bir komisyon vermiyorlar bana satışları için veya onları övmem için. :D Bunu samimiyetle söylüyorum, gerçekten ürünler hakkındaki tarafsız düşüncem bu. Sırf "marka" adından dolayı içine kaç çeşit kimyasal madde koyulduğu belli olmayan, insan sağlığına saygısı olmayan ürünleri alacağımıza böyle organik ve doğal ürünlere yönelmek bence kendimiz için yapabileceğimiz en mantıklı şeylerden biri. Gerek kozmetik alanında, gerek beslenme alanında. Belki şuan gözle görülür bir zarar yok sizin için ama emin olun ileride "keşke" demekten, pişman olmaktan iyidir öncesinde tedbir almak. Nacizane bir diş hekimi önerisi olsun bu da. :))

    İnstagramda paylaştığımda nerelerde satıldığına dair soru almıştım. Anlaşmalı eczanelerde ve Bioplante markasının kendi internet sitelerinde ürünleri bulabilirsiniz.

bio plante krem

    Gece&gündüz kremleri dışında Bioplante diş macunları da yorumlamam için sırada bekleyen diğer ürünler. Özellikle diş hekimi olduğum için diş macunu yorumlama konusunda kendimi çok stres altında hissediyorum valla ne yalan söyleyeyim. :D Hiç hata yapma lüksüm olmamalı diye düşünüyorum bu konuda. Diş macunu yorumlarım da kısa zaman içinde gelecek, beni instagramda takip etmiyorsanız etmenizi öneririm oradan yeni yazılarımı duyuruyorum. :)

    Bioplante markasına hediyeleri için çok teşekkür ederim, bana son derece sağlıklı ürünlerle tanışma ve bu ürünleri yorumlama fırsatı sundular. Özellikle de Bahar Hanım'a ilgisinden ve sıcak kanlılığından dolayı çok teşekkür ederim. ♥

    Bana vakit ayırıp yazımı okuduğunuz için en çok da sizlere teşekkür ederim! :) Bir sonraki yazımda görüşmek üzere kendinize çok çok iyi bakın, hoşçakalıınn!!! :* ♥

5 yorum:

  1. diş macunlarını ben de merak ettim şimdi siteye bakacağım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşırı mentol/nane tadı sevmiyorsanız farklı aromaları var ben çok sevdim :)

      Sil
  2. Hello !
    Welcome to the "Directory Blogspot"
    We are pleased to accept your blog in the division: TURKEY
    with the number: 529
    We hope that you will know our website from you friends,
    Invite your friends by offering them the "Directory award"
    This is the only way to expand the site.
    The activity is only friendly
    Important! Remember to follow our blog. Thank you
    I wish you an excellent day
    Sincerely
    Chris
    For other bloggers who read this text come-register
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.fr/search/label/Europe%20Turkey______546%20%20%20Members
    Imperative to follow our blog to validate your registration
    Thank you for your understanding
    ++++
    Get a special price "directory award" for your blog! with compliments
    Best Regards
    Chris
    http://nsm08.casimages.com/img/2015/04/14//15041412142818874513169594.png

    YanıtlaSil
  3. Blogunuz için özel bir fiyat "dizin ödülü" alın! övgü ile
    Saygılarımızla
    Chris
    http://nsm08.casimages.com/img/2015/04/14//15041412142818874513169594.png

    YanıtlaSil
  4. Paylaşım için teşekkürler. Bu arada blogumda çekiliş düzenliyorum, beklerim :)

    YanıtlaSil

♥ Bak en çok bunlar okundu ;)