7 Aralık 2016 Çarşamba

Dermalogica Skin Refining Maske - İlk İzlenimim

    Güzel bir çarşamba sabahından merhabalar!

    Eskiden beri blogumu ve sosyal medya paylaşımlarımı takip ediyorsanız muhakkak denk gelmişsinizdir, en büyük cilt problemim burun çevremdeki gözeneklerim. Yıllardır burnum ve çevresindeki siyah ve beyaz noktalarla savaş içerisindeyim. Karma bir cilt tipim var, yanaklarım dönem dönem kuruya dönük olmasına rağmen T bölgem yağlı. Hal böyle olunca tek cilt tipine yönelik ürünler kullanmam yeterli olmuyor. Farklı farklı ürünler ve yöntemler deniyorum.


    Şu sıralar gözeneklerime savaş açtığım yöntem ne diye soracak olursanız Dermalogica Skin Refining Maskeyi kullanmaya başladım. Maskeyi henüz 2 kez kullanma fırsatım oldu. Bu yüzden cildimdeki uzun dönem etkilerinden ziyade ürün hakkında izlenimlerim ve uygulama şeklimi içerecek daha çok bu yazım. ^^

    Cildimi makyajdan arındırıp yıkadıktan sonra göz ve ağız çevreme gelmeyecek şekilde parmaklarımla yüzüme yayarak uyguluyorum maskeyi. Krem kıvamında bir ürün olduğu için rahat uygulanıyor. 10-15 dk kurumasını bekliyorum. (Genelde o arada başka işlere dalıp unutuyorum, yarım saati buluyor bekleme sürem! Aman siz benim gibi olmayın... ^^ ) Kuruduğunda cildimde çok hafif bir gerginlik oldu. Kesinlikle sıradan bir kil maskesi kadar germedi ve kızartmadı cildimi. Normalde özellikle elmacık kemiklerimin üst bölgeleri maskeyi sürdüğüm sınır çizgisinden itibaren az veya çok kızarır bu tarz maskelerde. Kızarma yaşamamam acaba karma veya yağlı olmasına rağmen hassas olan ciltlerde de güvenle kullanılabilir mi diye düşündürdü bana. Nitekim internetten biraz araştırdığımda gerçekten de hassas ciltler için uygun olduğunu gördüm. Sıradan kil maskeleriyle domatese dönen bir cildiniz varsa çok güzel bir alternatif kesinlikle, mutlaka Skin Refining Maskeye bir göz atın derim.

    Bir yandan gözenekleri tıkayan ölü hücrelerin giderilmesine yardımcı olurken diğer yandan da sivilceler üzerine etkili olduğuna dair ürün açıklamaları mevcut. Karma/yağlı, sivilceli ve hassas bir cildiniz varsa bu ürün sizin için üretilmiş diyebilirim. Ben kendi üzerimde sivilceye dair etkilerini net bir şekilde görüp yorumlayamayacak olsam da uzun dönemde gözeneklerim ve siyah noktalarım üzerindeki etkilerini içeren bir yazım daha gelecek mutlaka. Hatta sizin de benzer problemleriniz varsa birlikte kullanmaya başlayalım 1 ay sonra yaşadığımız etkileri ortak bir şekilde yorumlayalım. Ne dersiniz? ^^ Yorumlarınızı bekliyorum.

    Bana vakit ayırıp yazımı okuduğunuz için teşekkürler. Kendinize çok iyi bakın, sevgiyle kalın! ♥

6 yorum:

  1. Uzun vadedeki etkilerini merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi ben de büyük bir umutla ve merakla bekliyorum o etkileri görmeyi :)

      Sil
  2. Selam blog keşif etkinliğinden geliyorum takibe aldım bende hazır çekiliş varken beklerim sayfama :)
    pelorina.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Ben de siyah noktalar ve sivilceler üstündeki etkisini merak ettim..Yorumlarınızı takipteyim.
    Sizi + ekledim.
    Ben de http://yesimlehertelden.blogspot.com.tr/ sayfama beklerim
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. merhaba blog keşif etkinliğinden geliyorum bu tatlı blogunuzu takibe aldım :) bana da beklerim. sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Deneyelim bakalım umarım sivilce yapmaz

    www.yazimbari.com

    YanıtlaSil

♥ Bak en çok bunlar okundu ;)