4 Haziran 2015 Perşembe

Biten Ambalajlarınızı Atmayın!

    Merhaba kızlaarr!!

    Bu biraz da "ev ekonomisi" konulu bir yazı gibi olacak sanırım. Biten ürünlerinizden tekrar kullanılabilecek olanların ambalajlarını atmayıp içlerine farklı ürünler koyarak onları değerlendirebilirsiniz. Seyahate giderken daha küçük bir kaba bölmek isteyeceğiniz ürünleriniz olacaktır illa ki, onları küçük kapaklı krem kutularına koyabilirsiniz mesela. Elinizde bu tarz bitmiş bir ürün ambalajı yoksa da Gratis'lerde seyahat boyu ambalajlar satılmakta. Tabi bizim konumuz evdeki ambalajları değerlendirmek yönünde olacak bugün.

kirpik serumu


    Biten bir kaş-kirpik serumum vardı taaaa milattan önce! :D Memnun muydum? Kirpiklerim kaşlarıma değmedi ama minimal bir uzama fark ettim gibi. :)) Daha önce internet üzerinden almıştım, fiyatını ve hangi siteden aldığımı ne yazık ki hatırlamıyorum.

    Rimel kutusu gibi bir ambalajı var. Stopperını çıkararak ve ambalajı yıkayarak işe başladım. Daha sonra küçük bir kağıdı huni şeklinde kıvırarak, ambalajın içerisine badem yağı doldururken bana yardımcı olacak minik bir huni oluşturdum. Badem yağını doldurduktan sonra ise kutunun stopperını geri taktım ki fırçayla gelen ürün miktarını kontrol altında tutabileyim.

huni


   Bu baden yağını ise kaşlarımın daha güçlü ve gür olabilmesi adına kaşlarıma yapacağım bakım için kullandım. Kirpikleriniz için de kullanabilirsiniz. Ancak badem yağı bu amaçla kullandığımda benim daha önce bir kaç kez gözüme kaçtığı ve gözümü inanılmaz yaktığı için bir daha bu amaçla badem yağı kullanmayı denemedim.

badem yagi

    Benim oluşturmuş olduğum düzenek bu şekilde. Evde badem yağıyla kaşlarınızı, kirpiklerinizi gürleştirmek adına bakımlar uygulayabilirsiniz. Ben tercihen gece yatmadan önce kaşlarıma uyguluyorum, böylece sabaha kadar badem yağının emilmesine olanak tanıyorum. Kaşlarım adına faydasını gördüğümü söyleyebilirim. Siz de bu tarz şeyler deneyebilirsiniz.

    Bana vakit ayırdığınız ve yazımı okuduğunuz için teşekkürler. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, bakımlı kalın! :* ♥

8 yorum:

  1. ben de böyle biten şişeleri özellikle pompalı olanları atmayıp içine başka şey koyuyorum bazen iyi oluyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen saç bakım kürlerinde özellikle çok pratik oluyor :)

      Sil
  2. Vay be hiç düşünmemiştim çok mantıklı bu tür besleyici yağların uygulanmasında ya her yer yağ oluyor yada uygulanamıyor :) Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yoksa her yeri batırıyorum ben de böyle daha pratik oluyor :))

      Sil
  3. Çok güzel ve yararlı bir yazı olmuş tatlım ^-^ Ellerine sağlık =)

    YanıtlaSil
  4. Ben de özellikle pompalı şişeleri biriktiririm. :)
    Blog aleminde yeniyim, kozmetik, moda ve kitaplar hakkında paylaşım yapacağım sayfamı ziyaret edersen sevinirim. :)

    http://ojelisayfalar.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

♥ Bak en çok bunlar okundu ;)